Asenteesta:
Korkin kanssa työskentely on aina ollut todella helppoa. Se opetettiin ajolle vuotiaana ja jo tällöin huomattiin sen tasapainoinen ja nöyrä luonne. Korkki on oppinut kaikki uudet asiat todella helposti ilman minkäänlaista niskoittelua tai vastaanpanemista. Se on itsevarma ja rauhallinen kaikessa käsittelyssä mutta vireä ja eteenpäinpyrkivä työnteossa. Se ei tuhlaa energiaa turhaan pullisteluun ja riehumiseen. Korkki on hurmannut nöyrällä ja yritteliäällä luonteellaan poikkeuksetta kaikki jotka ovat sen kanssa työskennelleet lajissa kuin lajissa. Korkki on rohkea ja rehellinen ori joka ei esimerkiksi vielä koskaan ole kieltäytynyt esteillä.

Kommentteja vuosien varrelta:
  • Ratsuttaja Mia Pasanen: "Tämän hevosen kanssa työskennellessä tulee aina hyvälle tuulelle".
  • Eläinlääkäri Kim Sell: "Tällä pojalla on nuppi kunnossa"
  • Valmentaja Lilo Kainulainen: "Erittäin yritteliäs ja kuulianen hevonen joka yrittää aina parhaansa"
  • Työhevoskouluttaja ja kymenkarjalan hevosjalostusliiton orilautakunnan jäsen Matti Ahola: "Ei mikään turhan kuopija, menee ajettavuudella kantakirjaan koska vaan"
  • Eero Perttunen: "Erittäin miellyttävä hevonen"
  • Ratsastaja Heidi Svanborg-Lodman: "Luotettava ja varma kilpailija joka keskittyy kisapaikallakin ratsastajan pyyntöihin täydellisesti"
  • 82 vuotias maanviljelijä Heikki Hyrkkö kommentoi Korkkia ajettuaan kaksi vuotiaalla oriilla pienen rekiretken: "Tälläisillä hevosilla on suomen sodat voitettu"
  • Kantakirjauksesta poimittua: "Erittäin kuuliainen ja herkkä, yhteistyöhaluinen ja eteenpäinpyrkivä. Rohkea, rehellinen, erittäin miellyttävä ratsastaa, ratsastettavuus 9."
Meidän Korkki
Korkin omistaa Talli Hermannin nuorisoseura, jonka jäseniin kuuluu kolme sukupolvea Rantaloita eli Hermanni Rantala (Petran isä), Petra Rantala ja Petran tytär Vilma Lassila. Korkki jatkaa tapaturmaisesti kuolleen isoveljensä Kihin Tahvon jättämää aukkoa ja toimii omistajiensa mielen piristeenä, mikä onkin sen tärkein tehtävä. Korkin ratsu-ura on sattumien summa. Oriin ollessa 3-vuotias omistaja/valmentaja loukkaantui vakavasti ja ravivalmennus oli tästä syystä keskeytettävä. Oriin selässä käytiin jo 2-vuotiaana ja oli näin luonnollista, että valmennus vaihtui ratsutukseen. Luontainen hyvä tasapaino, tahdikkuus ja ratsastettavuus on vienyt Korkkia eteenpäin ratsun uralla kuin vaivihkaa samalla kun se on toimittanut kokoperheen harrastehevosen tärkeää virkaa. Oriitta on käytetty puhdetöissä tilalla, ajossa, pulkan ja suksien vedossa, joulukadun avajaisissa Siuntiossa, messukeskuksen esiintymisessä jne...
Meidän Korkilla on luonne kultaa!

Kantakirjauksessa 21.10.2009. Jännittäviä ilmeitä. Vasemmalta oikealle: Petra Rantala, Mia Pasanen, Vilma Lassila ja Eeva Lahikainen.
Webdesign ©Pet-Web 2012